Betaal nu met Ideal! Gratis Levering!
Fysieke winkel in Amsterdam
Snelle levering (1 - 2 werkdagen)
Unieke, handgemaakte producten
Klantenservice

Wij streven ernaar om tevreden klanten te hebben die blij worden van onze producten. 
Mocht u vragen hebben of minder blij zijn dan gehoopt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

U kunt hier een berichtje achterlaten of telefonisch of per mail contact opnemen.

Telefoon: +31 (0)6 81490310
e-mail: [email protected]

Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom in onze winkel!


Shans Shawls and Stuff
Raadhuisstraat 39hs
1016 DC Amsterdam

1 Hoe houd ik mijn sjaal mooi?
1.1 Wat kan ik doen als er een draadje uit mijn sjaal steekt?

Ergens blijven hangen met de sjaal? Geen zorgen! Afhankelijk van het materiaal zijn daar verschillende oplossingen voor.

Zijden sjaals: knip het uitstekende draadje af, zonder eraan te trekken, en de sjaal is weer als nieuw.

Wollen sjaals: een lusje kan gemakkelijk met een naaldje naar de achterkant van de sjaal getrokken worden.

1.2 Hoe houd ik mijn sjaal netjes?

Onze sjaals blijven het mooist wanneer ze hangend of gevouwen opgeborgen worden. Door de sjaal afwisselend in de lengte en in de breedte te vouwen, ontstaat er een mooi rechthoekig pakketje dat makkelijk opgeborgen kan worden.

1.3 Hoe kan ik mijn sjaal opfrissen?

Onze sjaals kunnen het beste opgefrist worden in de mist. Hang de sjaal buiten en hij is weer heerlijk fris! Of hang de sjaal in de badkamer na een warme douche. Het stoom van het warme water frist de sjaal heerlijk op!

1.4 Hoe kan ik mijn sjaal wassen?

De meeste sjaals kunnen met de hand gewassen worden met lauw water. Gebruik wat milde zeep of baby shampoo om de sjaal te wassen. Zorg ervoor dat de zeep volledig uit de sjaal gespoeld wordt, wring de sjaal niet uit en laat deze liggend drogen.

1.5 Kan ik mijn sjaal laten stomen?
Een deel van onze sjaals kunnen gestoomd worden. Zorg ervoor dat de stomer materiaalkennis heeft en vraag wat de risico's zijn om het te laten stomen.
1.6 Kan ik mijn sjaal strijken?

Onze sjaals kunnen gestreken worden. Zorg ervoor dat de temperatuur van het strijkijzer geschikt is voor het materiaal van de sjaal en leg tijdens het strijken een schone theedoek op de sjaal ter bescherming.

2 Hoe houd ik mijn schoenen mooi?
2.1 Hoe kan ik mijn schoenen beschermen?
Onze schoenen kunnen het beste ingesprayed worden met een beschermende spray die geschikt is voor alle materialen, zo worden de schoenen ook waterproof. Zorg ervoor dat de spray ook geschikt is voor leer, gezien al onze schoenen leer bevatten en deze sprays het leer voeden. Voor optimaal resultaat kunnen de schoenen het beste twee maal per jaar schoongemaakt en ingespayed worden.
2.2 Hoe kan ik mijn schoenen schoonmaken?
Onze schoenen kunnen net als iedere schoen gereinigd worden. Gebruik hiervoor een leervet of een suède borstel, afhankelijk van het materiaal van de schoen. Indien het patroon op de schoen vies is geworden, kan dit gereinigd worden met een tandenborstel en eventueel een klein beetje zeep.
2.3 Wat kan ik doen als er een draadje uit mijn schoen steekt?
Wanneer er een draadje uit de schoen steekt, kan deze gewoon afgeknipt worden. Door de manier van weven zal de rest van het patroon op de schoen ongedeerd blijven.
2.4 Kan ik een nieuwe zool onder mijn schoenen laten zetten?
Wanneer de schoenen veel gedragen zijn en/of schuin afgesleten zijn kan er door een schoenmaker een nieuwe zool onder gezet worden.
3 Kan ik schoenen laten maken?
3.1 Kan ik schoenen op maat laten maken?
Wij kunnen onze schoenen op maat maken. Heeft u een bredere kuit dan gemiddeld, of een smallere? Dan maken wij de laars in de juiste verhouding. De voetmaat en de beenmaat worden opgemeten om de laars perfect te laten passen. Wij doen dit als service, zonder meerkosten.
3.2 Kan ik schoenen met ander materiaal laten maken?
Wij kunnen onze modellen in verschillende soorten en kleuren materiaal maken. Vindt u het materiaal van onze laars met een hak mooi en wilt u graag platte schoenen? Of vindt u het model van de zwarte schoen mooi en het materiaal van de bruine schoen. Dan kunnen wij deze maken! Hierbij is het van belang dat wij het juiste materiaal in ons atelier hebben en dat de kwaliteit van de schoen hoog blijft. Niet ieder materiaal is voor bepaalde bewerkingen of plaatsen op de schoen. Wij adviseren hier graag in en denken altijd mee. Houdt rekening met dat al onze patronen uniek zijn, u kunt de materiaalsoort kiezen en zult verrast worden door het exacte patroon van de stof.
3.3 Hoe lang duurt het om schoenen te laten maken?
Het verschilt hoe lang het duurt om schoenen te laten maken. Dit is namelijk afhankelijk van hoe druk het in ons atelier is, of alles op voorraad is en wanneer de volgende zending naar ons gestuurd zal worden. Indien u de schoenen graag ontvangt direct nadat ze gemaakt zijn, en liever niet wacht tot de volgende zending naar ons komt, dan worden uw schoenen als aparte zending verstuurd en betaalt u hiervoor de verzendkosten. Wanneer u een bestelling plaatst geven wij een indicatie van de levertijd.
3.4 Waar komen de schoenen die ik heb laten maken aan?
In principe laten wij alle schoenen in onze winkel aankomen. U kunt er dan voor kiezen om deze in de winkel te komen passen of om ze naar uw huis te laten sturen.
Indien u de schoenen graag direct na het maken ontvangt, en liever niet wacht tot de volgende verzending naar ons gestuurd wordt, dan worden uw schoenen als losse verzending verstuurd. Hierbij kunt u eveneens aangeven of u de schoenen graag in de winkel ophaald of bij u thuis wilt laten bezorgen.
4 Business to Business
4.1 Kan ik sjaals bij jullie afnemen?
Andere ondernemers kunnen sjaals in partijen bij ons afnemen. Ongeacht hoe groot of hoe klein de partij is. Neem gerust contact met ons op als u hier interesse in heeft, wij ontdekken graag de mogelijkheden met u.
4.2 Kan ik schoenen bij jullie afnemen?
Ondernemers kunnen schoenen bij ons afnemen, ongeacht hoe groot of klein de partij is. Wij helpen graag bij het ontdekken van de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als u hier meer informatie over wilt krijgen.
4.3 Kan ik een partij met eigen ontwerp laten maken?
Wij kunnen schoenen en sjaals met uw eigen ontwerp maken. We kunnen bijvoorbeeld sjaals maken met uw logo erin of schoenen van een specifiek materiaal. Indien u producten af wilt nemen die wij zelf niet voeren, is het van belang dat de partij gelijk aan of groter dan onze minimale productie hoeveelheid is. Mocht u hier interesse in hebben kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te ontdekken.
5 Onze collectie
5.1 Staan al jullie sjaals in de webshop?
Nee.. Wij hebben nog veel meer sjaals dan in onze webshop. Gezien wij met veel unieke producten werken is het voor ons niet mogelijk om alles in de webshop te zetten. Zoekt u iets en kunt u het niet op de webshop vinden? Neem dan even contact met ons op of kom gezellig langs in onze winkel!
5.2 Staan al jullie schoenen in de webshop?
Wij hebben nog veel meer schoenen dan die in de webshop staan. Doordat onze schoenen unieke patronen hebben is het niet mogelijk om alles in de webshop te zetten. Bent u benieuwd welke patronen we nog meer hebben? Stuur ons dan een berichtje of kom gezellig langs in onze winkel!
5.3 Hebben jullie een vaste collectie?
Onze collectie wisselt vaak, we krijgen veel nieuwe producten en sommige producten gaan uit ons assortiment. Het is dus altijd een verrassing wat er in onze collectie zit. Soms is het mogelijk om iets te maken dat niet meer in onze huidige collectie zit. Mocht u hier vragen over hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Neem contact op
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Betaal nu met Ideal! Gratis Levering!
Fysieke winkel in Amsterdam
Snelle levering (1 - 2 werkdagen)
Unieke, handgemaakte producten