Betaal nu met Ideal! Gratis Levering!
Fysieke winkel in Amsterdam
Snelle levering (1 - 2 werkdagen)
Unieke, handgemaakte producten

Over ons

Welkom op onze website. Dank je wel dat je belangstelling hebt voor ons bedrijf en voor wie wij zijn. Wij wensen je veel plezier! Mocht je vragen hebben, stel deze dan gerust. Wij zijn je graag van dienst. [email protected] of +31 (0)6 814 903 10.

Geschiedenis:

 

Shans is het hele jaar door een fijne plek waar onze klanten naar terug komen voor een ultieme beleving in kleuren, stoffen, mogelijkheden en ontmoetingen onder het genot van een glaasje Turkse thee. Wij zijn inmiddels een vertrouwd plekje onder de enige arcade die Amsterdam rijk is.

 
De naam Shans is feitelijk een door ons verzonnen verbastering van het woord serendipiteit in het Turks. Ofwel: De gave om door puur toeval heerlijke ontdekkingen te kunnen doen.

 

Sahin & ik hebben elkaar op 19 maart 2010 ontmoet. Diezelfde avond zei Sahin tegen mijn moeder: “Jannetje, met je dochter ga ik trouwen”. Hilariteit ten top natuurlijk. Eigenlijk was dit de eerste keer dat wij de diepere betekenis van Shans meemaakte…..Sahin kreeg gelijk, inmiddels zijn we getrouwd, hebben we samen kinderen en zijn we dagelijks aan het werk in ons bedrijf. 

Sahin’s roots liggen in Turkije. Ik ben mijn hele leven al bezig met sjaals en handgemaakte producten. Op enig moment was het tijd om roots en onze passie voor mooie handgemaakte spullen te combineren.

 

In februari 2015 hebben we onze eerste winkel geopend in Alkmaar. Hetzelfde jaar hebben we een webshop ingericht en een tweede winkel in Amsterdam in de 9-straatjes geopend. Dat was echt teveel werken met ons gezin met 4 prachtige zonen. We hebben daarom onze winkel in Alkmaar gesloten en zijn op zoek gegaan naar een groter pand in het centrum. Dat was nogal een zoektocht. Na 2 jaar zoeken, en een week voor ons contract echt zou verlopen, vonden we ons huidige pand aan de Raadhuisstraat 39HS tussen het Paleis op de Dam, Westerkerk en het Anne Frank Museum. Hartje centrum dus.

 

Wat vindt je bij ons:

Voor de grootste collectie bijzondere en mooie sjaals in Amsterdam kom je naar ons. 

De meest mooie sjaals in allerlei kleuren, patronen en materialen, variërend van cashmere, (merino)wol, zijde of een mix van deze materialen vindt je in onze shop. Alle kleuren en materialen samen, geven onze winkel een warme, bijna oostelijke sfeer. 

 

Daarnaast maken en verkopen wij ons eigen handgemaakte schoenen. Dit van maat 35 t/m maat 44. Afhankelijk van het model wat we maken, soms zelfs kleiner. Al onze schoenen zijn  compleet van leer aan de binnenzijde. Zelfs de vrolijke sneakers zijn geheel van leer voorzien.

 

 

 

Voor afwijkende enkel/kuit/been maten draaien wij onze hand niet om. We meten je enkel/been op en zorgen ervoor dat je schoen of laars perfect past. Vanzelfsprekend verzenden we je handgemaakte aankoop naar je huisadres. Mocht je niet in Nederland wonen, geen probleem, we verzenden onze spullen de hele wereld over.

Ook wanneer je een ander motief zoekt of andere leersoort zoekt denken we graag met je mee.

 

Verlichting:

Sinds kort hebben we ons assortiment uitgebreid met werkelijk prachtige handgemaakte lampen. We kennen daarin 2 variaties: Of mond geblazen lampen met messing, of lampen met mozaïek en messing in allerlei kleuren en patronen.

 

Wij vinden het fijn om je beter te leren kennen. En vooral ook om ervaringen uit te wisselen. Dat doen we graag met een kopje Turkse thee of koffie.

 

Groothandel:

Wij genieten van samenwerken met andere ondernemers. Mocht je over onze b2b mogelijkheden meer willen weten, stuur dan een mailtje naar ons: [email protected].

Bellen kan natuurlijk ook: +31 (0)6 814 903 10.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Betaal nu met Ideal! Gratis Levering!
Fysieke winkel in Amsterdam
Snelle levering (1 - 2 werkdagen)
Unieke, handgemaakte producten